Competitia „Subofiterul/Soldatul Anului 2014”


13* Brigada 10 Geniu „Dunarea de Jos” a fost gazda competitiei „Subofiterul/Soldatul Anului 2014”, desfasurata in perioada 22 – 26 septembrie, etapa pe unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre *

Scopul competitiei a fost de a identifica, promova si recompensa cei mai bine pregatiti maistri militari, subofiteri, gradati si soldati profesionisti, capabili sa lupte, sa conduca si sa instruiasca militarii din subordine, pentru indeplinirea misiunilor incredintate.

Cei 21 de participanti au dat dovada de profesionalism si un inalt nivel de pregatire pe parcursul probelor, care au constat in trageri cu armamentul de infanterie, pregatire fizica, cunoasterea si aplicarea regulamentelor militare, cunoasterea limbii engleze, precum si evaluarea modului de actiune in diferite situatii in campul tactic.

Castigatorul etapei la grupa maistilor militari si subofiterilor a fost declarat sergentul-major Mihaila Ion, urmat pe locul II de sergentul Rosioru Adrian si pe locul III de sergentul-major Tar Carol. La grupa gradatilor si soldatilor profesionisti, ocupantul locului I a fost caporalul Mihalache Gabriel, locul II caporal Sorian Cosmin, respectiv pe locul III clasandu-se caporalul Ivan Marian.

Ocupantii locurilor I vor participa la etapa desfasurata pe Statul Major al Fortelor Terestre, activitate ce va avea loc in luna octombrie 2014.

In cadrul festivitatii de premiere, atat gazda competitiei, comandantul Brigazii 10 Geniu „Dunarea de Jos”, domnul colonel Soare Gheorghe, cat si consilierul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, plutonier adjutant principal Marius Stoian, au apreciat nivelul ridicat de pregatire al concurentilor, au evidentiat in mod deosebit motivarea acestora si au recompensat pe participanti.

Advertisements

Posted on 01/10/2014, in Actualitate, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: