Investitorii italieni au cumparat un milion de hectare de teren agricol in Romania


teren-agricol_1* Investitorii italieni au achizitionat un milion de hectare de teren agricol in Romania de la 1 ianuarie 2014, de cand a fost permis acest lucru, a declarat secretarul general al Camerei de Comert si Industrie Italiana, Andrea Amato, la Forumul de Afaceri Romania-Italia 2014 *

Secretarul general al Camerei de Comert si Industrie Italiana, Andrea Amato, a precizat ca de la 1 ianuarie, strainii pot cumpara teren agricol in Romania, iar investitorii italieni au achizitionat un milion de hectare. Au gasit aici terenuri foarte bune, la preturi atractive, de 1.500 – 2.000 de euro pe hectar.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu a apreciat ca suprafata mentionata este mare:

Un milion de hectare este cam mult, insa ma bucura faptul ca este vorba si despre firme romanesti cu actionariat italian.

 Romania a fost obligata prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana sa liberalizeze piata funciara pentru persoanele fizice din UE, incepand cu 1 ianuarie 2014, ceea ce a modificat regimul existent pana la acea data, in care doar persoanele juridice aveau dreptul sa cumpere terenuri.

Advertisements

Posted on 01/10/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: