Expozitia „Braila – literatura, personalitati, istorie”, la mezaninul Bibliotecii Nationale a Romaniei


afis* In perioada 23 februarie – 20 martie 2015, onorand invitatia Bibliotecii Nationale a Romaniei, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila propune bucurestenilor (si nu numai) o incursiune in universul unui oras de poveste, Braila * Portul de la Dunare este un loc incarcat de istorie, care a dat Romaniei personalitati de seama si care isi pstreaza un loc aparte in cultura nationala *

In perioada 23 februarie – 20 martie 2015, onorand invitatia Bibliotecii Nationale a Romaniei, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila propune bucurestenilor (si nu numai) o incursiune in universul unui oras de poveste, Braila. Portul de la Dunare este un loc incarcat de istorie, care a dat Romaniei personalitati de seama si care isi pstreaza un loc aparte in cultura nationala.
Expozitia „Braila – literatura, personalitati, istorie” poate fi vizitata la mezaninul Bibliotecii Nationale a Romaniei si contine cateva sectiuni reprezentative pentru orasul de la Dunare. Astfel, bucurestenii vor putea admira o colectie de carti postale vechi din cea mai infloritoare si romantica perioada a Brailei, cea interbelica, si doua sectiuni dedicate cartii: o selectie de lucrari editate de Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”, prin editura Proilavia si o selectie de carti scrise de personalitati brailene. Nu in ultimul rand, simezele Bibliotecii Nationale a Romaniei vor gazdui si multa grafica de calitate realizata de penita renumitului caricaturist Costel Patrascan, pentru ca brailenilor le place sa citeasca, dar sa si rada din tot sufletul.
Vernisajul va avea loc luni, 23 februarie 2015, la ora 14.30, la mezaninul Bibliotecii Nationale, iar bibliotecarii brailenii, organizatorii expozitiei, promit ca bucurestenii prezenti vor experimenta, alaturi de Costel Patrascan si invitatii lui, cel mai frumos si placut mod de a incepe o noua saptmana.

Advertisements

Posted on 19/02/2015, in Actualitate, Cultura, Documentar, Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: