Milioane de lei prejudiciu depistat de procurori


Bani

Bani

* Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au identificat un prejudiciu de 11,2 milioane lei cauzat prin sustragerea de la plata TVA datorata bugetului de stat de catre o retea de 10 firme controlate de un grup de cetateni chinezi * Au fost sesizati procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, care, in data de 18 februarie 2015, au dispus efectuarea de perchezitii *

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au identificat un prejudiciu de 11,2 milioane lei cauzat prin sustragerea de la plata TVA datorata bugetului de stat de catre o retea de 10 firme controlate de un grup de cetateni chinezi. Au fost sesizati procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, care, in data de 18 februarie 2015, au dispus efectuarea de perchezitii pe raza judetelor Ialomita, Dolj, Ilfov si municipiul Bucuresti, la domiciliile persoanelor implicate. Schema de fraudare a bugetului de stat consta in utilizarea celor 10 firme, cesionate pe numele unor persoane cu situatie financiara precara, pentru importarea din China si Hong Kong de materiale de constructii la preturi subevaluate. Materialele de constructii (tabla, usi de interior MDF etc.) erau depozitate in localitatea Movilita, jud. Ialomita, apoi tranzactionate scriptic succesiv prin reteaua de firme fantoma, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale datorate. In final, marfurile erau vandute catre cumparatori de buna credinta, iar sumele de bani rezultate in urma acestor operatiuni erau transferate prin plati bancare succesive fara obligatii, in scopul ascunderii provenientei ilicite. Zece inspectori antifrauda fiscala au asigurat asistenta de specialitate in faza de cercetare prealabila. Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita si DGAF au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.

Advertisements

Posted on 19/02/2015, in Actualitate, Economie, Eveniment, Finante, Infractional, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: